Στρατηγικές και πολιτικές λειτουργίας της ΔηΤΟΒ Κρήτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Λονδίνου

Η ΔηΤΟΒ Κρήτης συμμετέχει στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Εκθεση Προηγμένων Θεραπειών και Αναγενητικής Ιατρικής  και στο Παγκόσμιο – Ευρωπαικό Συνέδριο Ομφαλικού Αίματος στο Λονδίνο. Το συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται 15 – 17 Μαίου, συμμετέχουν ειδικοί απο την Ευρώπη, την Ασία, Αμερική, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, αποτελλεί μία απο τις πιό σημαντικές συναντήσεις στον τομέα. 

Τα θέματα του Συνεδρίου αφορούν κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ανοσο – ογκολογια, μηχανική ιστών, βιοεπεξεργασία για κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία, κλινικές μελέτες, σπανια νοσήματα, αναγεννητική ιατρική κ.α. Στη συνάντηση για το Ομφαλικό Αίμα η θεματολογία αφορά την βελτιστοποίηση της χρήσης του ομφαλικού αίματος, των κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου πέραν των αιματοποιητικών βλαστικών κυττάρων και των περιγεννητικών ιστών.

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη και η ερευνητής Ειρήνη Μαυρούδή παρουσιάζουν στρατηγικές και πολιτικές λειτουργίας της ΔηΤΟΒ Κρήτης και την εμπερία τους σχετικά με τον εμπλουτισμό της εθνικής τράπεζας δοτών και εθελοντών.

” Ειναι σημαντική η ενίσχυση της φύλαξης ομφαλικού αίματος για αλλογενή χρήση. ΄Ομώς οι Τράπεζες Ομφαλικόυ αίματος πρέπει να διρευνήσουν την χρήση και άλλων στοιχείων του ομφαλικόυ αίματος μέσω της έρευνας και ανάπτυξης προς ώφελος των ασθενών ” είναι ενα απο τα μηνύματα της κ. Παπαδάκη.


Στο συνέδριο διερευνούνται θέματα όπως το μέλλον και οι προοπτικές του ομφαλικού αίματος, η φύλαξη, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ΕΕ – Η.Π.Α και η εναρμόνιση πρακτικών καθώς και η ερευνα και προσπάθειες συμπράξεων, η εκπαίδευση και δράσεις ευαισθητοποιήσης του κοινού. 


Strategies of operation of the Public Cord Blood Bank of Crete at London world event

The Public Cord Blood Bank of Crete participates at the 14th annual  World Advanced Therapies & Regenerative Medicine Congress and Expo  presenting the World Europe Cord Blood Congress in London. The conference taking place on the 15th– 17th May – brings together participants from Europe, Asia, USA, Canada, UK and Australia – is one of the most important advanced therapies conference and exhibition event. 

For more on the subject please read here
For more on the event follow #WATRMC19 and the WARRMC19 agenda on Cord Blood

Κοινοποίηση
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger