Δίνει ζωή η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

χ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ  Anatolh.com –  Δίνει ζωή η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Εβδομάδα ενημέρωσης για την σημαντικότητα της δωρεάς Βλαστοκυτάρων πραγματοποιείται – για πέμπτη συνεχή χρονιά – από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒΚρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η., με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης στον σταθμό αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας από αντιπροσωπία της Αιματολογικής κλινικής και τον “Αιματοκρίτη” πραγματοποιήθηκε παράλληλα φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης, ενώ επίσης από την Δ/ντρια της Αιματολογικής κλινικής-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Ελένη Παπαδάκη έγινε απόδοση τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, παρόντων του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης Παύλου Μπαριτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά, της Εντεταλμένης Περιφερειακής συμβούλου Εθελοντισμού Γεωργίας Μηλάκη, γιατρών και εθελοντών του “Αιματοκρίτη”, της Δη ΤΟΒ Κρήτης.

Όπως ανέφερε η κα Παπαδάκη, η απόδοση τιμής στον Περιφερειάρχη γίνεται για τη σημαντική στήριξη του στο έργο της ΔηΤΟΒ Κρήτης και την καλή συνεργασία που υπάρχει με τα στελέχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας την κα Παπαδάκη, ανταπέδωσε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του σε όλους, γιατρούς,εθελοντές, προσωπικό-εργαζόμενους στην αιμοδοσία, επισημαίνοντας παράλληλα την διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται.

Όπως έγινε γνωστό στις δράσεις έως τις 19 Νοεμβρίου συμμετέχει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης”.

Η κα Παπαδάκη, πρόσθεσε, ότι, η εβδομάδα ενημέρωσης ξεκίνησε προχθές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day (15η Νοεμβρίου) και οι υλοποιούμενες δράσεις έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αξία της δωρεάς του Ομφαλικού Αίματος και την ανάδειξη των θεραπευτικών δυνατοτήτων και εφαρμογών, όπως στις μεταμοσχεύσεις ασθενών με αιματολογικά νοσήματα.

Η Κρήτη μπορεί να πρωτοστατήσει στην αύξηση μοσχευμάτων ομφαλικού αίματος 

Διαβάστε το πλήρες αρθρο και τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρου Ν. Βαμβακά της  Εντεταλμένης σύμβουλου επί των θεμάτων Εθελοντισμού και διασύνδεσης της Περιφέρειας Κρήτης με φορείς και οργανώσεις, Γεωργία Μηλάκη και της  Καθηγήτριας Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒΚρήτης, Ελένη Παπαδάκη

Κοινοποίηση

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger