Φωτογραφίες Δράσεων Συλλόγων

Φωτογραφίες Δράσεων Συλλόγων “Αιματοκρήτης”, “Αναγέννηση”, “Ορίζοντα”, “Δότες Ζωής”, “Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης” , και “ΚΔΑΠ Αγ.Ιωάννη Δ.Ηρακλείου”


Eνημέρωση για τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και διάθεση υλικού στα Γραφεία του Συλλόγου «Ορίζοντα»

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις συμμετέχει και φέτος ο Σύλλογος Ορίζοντας στα Χανιά.

Χανιά: Δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος – Πώς τα νεογέννητα μωρά μπορούν να σώσουν ζωές (βιντεο)

Εβδομάδα ενημέρωσης από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου για τα Βλαστοκύτταρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος – World Cord Blood Day (15η Νοεμβρίου) διοργανώνεται – για έκτη συνεχή χρονιά από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης.

Στις προγραμματιζόμενες δράσεις συμμετέχουν φέτος και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης – Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων – η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Χανίων ‘Ορίζοντας’, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης ‘Δοτες Ζωης’, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, ο Σύλλογος φίλων Αιματολογικής Κλινικής Ηρακλείου ‘Αναγέννηση’ καθώς και το Κένρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου (ΚΔΑΠ).

Η ενημέρωση γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Σε ό,τι αφορά τα Χανιά, ενημέρωση για τη Δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος και διάθεση υλικού στα Γραφεία του Συλλόγου «Ορίζοντα» (Μανουσογιαννάκηδων 17) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (15/11) το πρωί.

Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και όπως μας τόνισε η κοινωνική λειτουργός, Ρούλα Δρακάκη στα Χανιά υπάρχει ενδιαφέρον των πολιτών να ενημερωθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο “Ορίζοντας” μάλιστα ασχολείται με το ζήτημα αυτό τα τελευταία 8 χρόνια.

Δείτε τι μας είπε η κ. Δρακάκη:

Την Τρίτη (15/11) το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας, από τις 17:00 έως τις 20:00 κατά τη διάρκεια
της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Εγγραφής στο Μητρώο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που
διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμός Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος ‘Αιματοκρήτης’, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία ΠΑΓΝΗ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δωρεά ομφαλικού αίματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν έντυπο υλικό και πληροφορίες από εθελοντές του συλλόγου και το προσωπικό της ΔηΤΟΒ Κρήτης. Στη δράση συμμετέχουν γονείς και παιδιά απο το ‘Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Δ. Ηρακλείου’ Αγ. Ιωάννη, με σκοπό την διάδοση του μηνύματος της αξίας της δωρεάς ομφαλικού αίματος για την ίαση ασθενειών, και της συμμετοχής σε πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγυής προς το κοινωνικό σύνολο και τον συνάνθρωπο.


Σταθμός Αιμοδοσίας και ενημερωτικό περίπτερο από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης”


Γλυπτό από την εικαστικό του ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Δήμου Ηρακλείου και χειροτεχνίες-ζωγραφιές στον κύκλο της αγάπης των παιδιών του ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη 

Μοίρασαν καρδούλες και ανάρτησαν banner με ζωγραφιές

Τραγούδι των παιδιών


Αφηγήσεις από Εκπαιδευτικούς ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Δήμου Ηρακλείου (Κα Δέσποινα Πλευράκη,Κα Αντωνία Τριανταφύλλου)


Ευχαριστίες από κα Παπαδάκη


Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και το τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν Ρεθύμνου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων της Αιματολογικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Ομφαλικό Αίμα, συνδιοργανώνοντας Εθελοντικές Αιμοδοσίες,στο χώρο του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ρεθύμνου.την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια της ΔΗΤΟΒ Κρήτης Καθ. Ελένη Παπαδάκη για την τιμητική πρόσκληση να συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις,δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά στην ενημέρωση του κόσμου για την δωρεά Ομφαλικού Αίματος.

Επίσης το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ρεθύμνου για την συνεργασία το διήμερο αυτό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης και ιδιαιτέρως στον πρόεδρο κ.Γιάννη Πετράκη για την πολύτιμη βοήθεια και την αγαστή συνεργασία.Άλλος ένας εξαιρετικός συνεργάτης προστέθηκε στην οικογένεια των Δοτών Ζωής,του συλλόγου που έχει αγκαλιάσει, όλος ο νομός και όχι μόνο,δίνοντάς μας δύναμη.

Και πώς να μην παίρνουμε δύναμη όταν άνθρωποι νέοι,μάχιμοι,ένστολοι μόνιμοι,έφεδροι ή εθελοντές,έτοιμοι να δώσουν το αίμα τους για την Πατρίδα,μας δείχνουν το δρόμο εν καιρώ ειρήνης.Αιμοδοτούν δίνοντας βοήθεια στον άγνωστο συνάνθρωπό μας,που δίνει την δική του ‘’μάχη΄΄ πολεμώντας τους δικούς του ΄΄εχθρούς΄΄,δίνοντάς τους ζωή από την ζωή τους.Το ευχαριστώ είναι ελάχιστο και η ευγνωμοσύνη μας μεγάλη για το προσωπικό του στρατοπέδου (ΠΖ) Θεοδωράκη Εμμ. και τους Εθνοφύλακές μας.

Το μεγαλύτερο μας ευχαριστώ όμως το οφείλουμε σε όλους τους νέους Εθελοντές Αιμοδότες,που αιμοδότησαν για πρώτη φορά,σε όλους όσους ήρθαν απλά επειδή είδαν το κάλεσμα,σε όλα τα μέλη μας που βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες.

Θα είμαστε εδώ για όσο χρειαστεί ώστε κανένας άνθρωπος να μην στερηθεί το αυτονόητο.Μέχρι να αποκτήσουμε όλοι οι εν δυνάμει Εθελοντές Αιμοδότες,αιμοδοτική συνείδηση και επιτέλους η Χώρα μας αποκτήσει επάρκεια Εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Ραντεβού στο Σφακάκι, την Κυριακή 20.11.2022 και ώρες 10:00-13:00 στο Αρσάνιο 4ο ΓΕΛ

Εκ του Δ.Σ


Κοινοποίηση
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger