Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Ποιοi εiμαστε - ΔηΤΟΒ Κρήτης

ΔηΤΟΒ Κρήτης

Ποιοί είμαστε

Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) λειτουργεί με άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Υγείας (ΦΕΚ 3014, τ. Β, 21/09/2016) υπό την ευθύνη της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παράλληλα αποτελεί Κέντρο Συλλογής Αιμοποιητικών Κυττάρων για την Κρήτη αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Υγείας.

Δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Transpot-FP7-2011-REGPOT-1) και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (UMBISTEM, 11ΣΥΝ-10-668).

 

 

Η ΔηΤΟΒ Κρήτης στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ιατρούς-Αιματολόγους, Βιολόγους, Χημικούς, Τεχνολόγους) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και του Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής. Η λειτουργία της ΔηΤΟΒ Κρήτης βασίζεται στις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την Ελληνική Νομοθεσία και τους Διεθνείς Οργανισμούς Πιστοποιήσεων για τη συλλογή, έλεγχο, επεξεργασία, συντήρηση και διάθεση των Μονάδων Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει αναρτήσει στην κεντρική ιστοσελίδα του το λογότυπο της ΔηΤΟΒ αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του έργου της.

Δείτε επίσης τους όρους και τις προϋποθεσεις λειτουργίας των Τραπεζών Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΦΕΚ τ.Β’, 1005 / 24-03-2017)

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger