Η “Καλλιπάτειρα” και ο Δήμος Ηρακλείου τίμησαν την προσφορά της γυναίκας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα” παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, την  Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην Πειραματική Σκηνη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.
Η εκδήλωση  επικεντρώθηκε στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με την συλλογή του ομφαλικού αίματος κατα την διαδικασία του τοκετού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ως πηγή βλαστοκυττάρων. Μια απλή και ακίνδυνη διαδικασία τόσο για την μητέρα όσο και για το νεογνό, με σκοπό την δωρεά και την φύλαξη από την ΔηΤΟΒ Κρήτης. Καθ΄αύτον τον τρόπο δημιουργείται απόθεμα μοσχευμάτων ομφαλικού αίματος για την κάλυψη των αναγκών του τοπικού πληθυσμού απένατι σε νοσήματα (λευχαιμιών, απλαστικής αναιμίας, ανοσολογικών ανεπαρκειών, κ.α.), προσφέροντας παράλληλα και στην παγκόσμια δεξαμενή δοτών. 

Δείτε το πλήρες άρθρο του FlashNews εδώ
Κοινοποίηση

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger