Επιστημονική ομάδα ΔηΤΟΒ Κρητης - ΔηΤΟΒ Κρήτης

Καθ. Ελένη Παπαδάκη

Διευθύντρια Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης)

Η Ελένη Α. Παπαδάκη είναι Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής Κρήτης (https://www.haemopoiesis.med.uoc.gr/).

Πήρε το πτυχίο της από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας με άριστα, έκανε Ειδικότητα και Διαδακτορικές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και Μεταδιδακτορικές Σπουδές με υποτροφία ΕΜΒΟ στο  Saint George’s Medical School, London, UK. Έχει διατελέσει Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Κρήτης (2013-2015), μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (2016-2020) και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (2018-2021). Είναι μέλος της Επιτροπής των Βιολογικών Θεραπειών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας.

Το κλινικό της έργο αφορά σε όλο το φάσμα της Αιματολογίας και το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στα Σύνδρομα Μυελικής Ανεπάρκειας και κυρίως στις χρόνιες ουδετεροπενίες. Έχει συντονίσει μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Ειρήνη Μαυρουδή

Yπεύθυνη του εργαστηρίου επεξεργασίας ομφαλικών μοσχευμάτων &
Yπεύθυνη ποιότητας

Ειρήνη Φραγκιαδάκη

Βιοχημικός στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων, Υποψήφια Διδάκτωρ Παν/μίου Κρήτης

Ιωάννα Γόντικα

Tεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, μέλος της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Χαράλαμπος Ποντίκογλου

Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας Π.K. Ειδικός σε επιστημονικά και ερευνητικά πεδία της ΔηΤΟΒ

Αθηνά Δαμιανάκη

Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  

Αριστέα Κ. Μπάτσαλη

Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων

Η ΔηΤΟΒ Κρήτης στελεχώνεται από άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ιατρούς-Αιματολόγους, Βιολόγους, Χημικούς, Τεχνολόγους) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και του Εργαστηρίου Μελέτης Αιμοποίησης της Ιατρικής Σχολής. Η λειτουργία της ΔηΤΟΒ Κρήτης βασίζεται στις προδιαγραφές που επιβάλλονται από την Ελληνική Νομοθεσία και τους Διεθνείς Οργανισμούς Πιστοποιήσεων για τη συλλογή, έλεγχο, επεξεργασία, συντήρηση και διάθεση των Μονάδων Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger