Φωτογραφίες Δράσεων Συλλόγων – WCBD 2023

> Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων ‘Αγ. Ιωάννης

Εκδήλωση ενημέρωσης «Βλαστοκύτταρα: το θαυματουργό δώρο ζωής» – Την Πέμπτη 16/11 στο ΚΑΜ (Λήψη δελτίου τύπου)

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης», τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και την εθελοντική ομάδα «Χανιά: φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» με αφορμή το κάλεσμα από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔΗΤΟΒ), διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για νέους γονείς, στις 16 Νοεμβρίου 2023 στις 18:30, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.).

Παράλληλα, στο πλαίσιο Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ομφαλικού Αίματος και της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί βράβευση στους δότες Ομφαλικού Αίματος, οι οποίοι κατά την γέννηση του μωρού τους, δώρισαν ομφαλικό αίμα και έδωσαν ελπίδα για ζωή και χαρά σε συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν ομιλίες από:

1.Ειρήνη Μαυρουδή: Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Επεξεργασίας στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης(ΔΗΤΟΒ). Θέμα ομιλίας: «Η χρήση και η χρησιμότητα του ομφαλικού αίματος».

2.Ειρήνη Σταθάκη: Μαία του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Κρήτης. Θέμα Ομιλίας: «Η διαδρομή από την πρώτη επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης έως την συλλογή και την αποστολή των βλαστοκυττάρων».

3.Ελευθερία Ασημίνα: Ψυχοδραματίστρια ,Κοινωνικοθεραπεύτρια, Θεραπεύτρια Κοινότητας. Θέμα ομιλίας: «Η συναισθηματική γέφυρα μεταξύ εμβρύου και ζεύγους».

Από το Γραφείο Τύπου


Στα  Χανιά, στις 16 Νοεμβρίου, οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Χανίων Αγ. Ιωάννης και ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης Ορίζοντας’ , και οι ‘Φιλοι και Υποστηρικτες Μητρικου Θηλασμου Χανίων ‘σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, πραγματοποιήσαν εκδήλωση «Βλαστοκύτταρα, το θαυματουργό Δώρο Ζωής» για το ευρύ κοινό, στο Μεγάλο Αρσενάλι (ΚΑΜ) – Παλιό Λιμάνι στις 18.30, για την σπουδαιότητα της δωρεάς ομφαλικού αίματος, με ομιλιες, διάθεση ενημερωτικού υλικού και πληροφορίες από το προσωπικό των Συλλόγων και της ΔηΤΟΒ Κρήτης. Παράλληλα βράβευτηκαν οι δότες Ομφαλικού Αίματος από τα Χανιά.

Περισσότερα: Facebook post

Κοινοποίηση
RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger