Χανιώτικα Νέα – Ολοκληρώθηκε το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Creta24

Χανιώτικα Νέα – Ολοκλήρωση του θερινού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Αιματολογίας Δρ Ελένης Παπαδάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό της έργο σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η ΔηΤΟΒ υποδέχτηκε στα Εργαστήριά της τέσσερις (4) μαθήτριες που επιλέχθηκαν από τέσσερα (4) Λύκεια του Νομού Ηρακλείου για τη θερινή εκπαίδευση κατά το διάστημα 22 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2020. Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος δραστηριοτήτων της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» που διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο στη ΔηΤΟΒ με σκοπό να εκπαιδεύσει τους μαθητές, σε ευρεία κλίμακα, στις εφαρμογές των βλαστοκυττάρων και να δώσει τη δυνατότητα για υποτροφία/άσκηση στο τέλος του Ακαδημαϊκού έτους σε επιλεγμένους μαθητές.
Στο πλαίσιο αυτό οι μαθήτριες: Εμμανουέλα Λούρου, Αγγελική Αλέκου, Ελευθερία – Ζαφείρα (Ελίζα) Νικηφόρου και Ευαγγελία Καμπιτάκη από τα Λύκεια 1ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Γαζίου και 8ο ΓΕΛ, αντίστοιχα, παρακολούθησαν εργαστηριακές πρακτικές και συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε τεχνικές μελέτης των βλαστοκυττάρων που εφαρμόζονται στη ΔηΤΟΒ και στο Εργαστήριο Μελέτης Αιμοποίησης στην Ιατρική Σχολή με Υπεύθυνες τις Δρ. Ειρήνη Μαυρουδή και Δρ. Αριστέα Μπάτσαλη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κοινοποίηση

Leave a Reply

RSS
Follow by Email
LinkedIn
Share
Telegram
WhatsApp
FbMessenger