FACEBOOK
17
Νοεμβρίου
2020

Συνέντευξη στο 9.84 (Αγγέλα Δουλγεράκη)
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος - World Cord Blood Day (17η Νοεμβρίου)


Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ

17
Νοεμβρίου
2020

Συνέντευξη στο"Live με την Αντιγόνη"
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος - World Cord Blood Day (17η Νοεμβρίου)


Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ

 
16
Νοεμβρίου
2020

 Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα
από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος - World Cord Blood Day (17η Νοεμβρίου)

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η Εβδομάδα ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα με την Περιφέρεια Κρήτης να φωτίζεται στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αξία της δωρεάς του Ομφαλικού Αίματος για τη μεταμόσχευση ασθενών με αιματολογικά νοσήματα αλλά και για τις δυνατότητες για μελλοντικές θεραπείες.

Δείτε σχετικές δηλώσεις εδώ

16-22
Νοεμβρίου
2020

Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα
 από την Περιφέρεια Κρήτης και τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Εβδομάδα ενημέρωσης από τις 16 έως τις 22 Νοεμβρίου για τα Βλαστοκύτταρα, διοργανώνεται - για τέταρτη συνεχή χρονιά - από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης. Στις προγραμματιζόμενες δράσεις συμμετέχει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, τo Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. Όλες οι δράσεις προγραμματίζονται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος - World Cord Blood Day (17η Νοεμβρίου).

 
Η εβδομάδα ενημέρωσης ξεκινά τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, με τη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στα χρώματα της ΔηΤΟΒ Κρήτης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την αξία της δωρεάς του Ομφαλικού Αίματος για τη μεταμόσχευση ασθενών με αιματολογικά νοσήματα αλλά και για τις δυνατότητες για μελλοντικές θεραπείες.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

16-22 Νοεμβρίου 2020

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
16 – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

#StemCellAwarenessWeek2020
Δείτε ΕΔΩ

   
16-22 Νοεμβρίου 2020

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ
ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
16 – 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

#StemCellAwarenessWeek2020

 Δείτε - μεταφορτώστε την AGENDA δράσεων

 

14 Ιουνίου 2020

Ολοκλήρωση του θερινού Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης


Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, υπό τη διεύθυνση της Καθηγήτριας Αιματολογίας Δρ Ελένης Παπαδάκη, ολοκλήρωσε με επιτυχία για 3η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό της έργο σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Δείτε την ανακοίνωση εδώ

19 Μαιου 2020

Η ΔηΤΟΒ Κρήτης συμπληρώνει τεσσερα χρόνια λειτουργίας

Παρουσίαση Έργου και η Ανάγκη Ανάπτυξης Πολιτικών Υγείας

H Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας, και συνεχίζει να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας εξασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα ομφαλικών μοσχευμάτων αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων για τη θεραπεία ασθενών με αιματολογικά νοσήματα.

Παράλληλα, η ΔΗΤΟΒ Κρήτης συνεχίζει το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό της έργο, παρουσιάζοντας στο σημαντικότερο Διεθνές Συνέδριο Αιματολογίας στην Ευρώπη (25th EHA Annual Congress 11-21 Ιουνίου 2020) τα πρώτα αποτελέσματα από το Πρόγραμμα των δύο τελευταίων χρόνων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της 7ης ΥΠΕ και αφορά στη διερεύνηση των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης. Η ανάλυση των πρώτων αποτελεσμάτων,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, δείχνουν ότι τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης διαφέρουν σημαντικά από τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Δοτών Μυελού.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

7 Φεβρουαρ.
2020

Ανανέωση άδειας λειτουργίας της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης

Χορήγηση άδειας λειτουργίας ως Δημόσιας Τρά εζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟπΑ) στο
«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» (ΠΑΓΝΗ).

Δείτε τά ΦΕΚ εδώ και  εδώ

3 Δεκεμβρίου
2019

Η συμβολή της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης στην Υγεία, Εκπαίδευση και Έρευνα
Συνεχίζεται η συνέργια με την Β’Θμια Εκπαίδευση Ηρακλείου και η δράση ενημέρωσης του ευρύ κοινού


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Ενημέρωσης και εκδηλωσεων για τα Βλαστοκύτταρα» που
διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Την επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το ευρύ κοινό στις 25 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου -  με θέμα τη χρησιμότητα και την χρήση του ομφαλικού αίματος  - χαιρέτησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ειρήνη Παπαδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και
Κοινωνικής Πολιτικής κ. Λάμπρος Βαμβακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης 7ης ΥΠΕ κ. Χαράλαμπος Λυδάκης, και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (EOM) κ. Αναστάσιος Μανώλης. Ομιλητές ήταν η Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης, Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Ελένη Παπαδάκη, και η Δρ. Ειρήνη Μαυρουδή, Υπεύθυνη Ποιότητας και Επεξεργασίας Ομφαλικού Αίματος Δη ΤΟΒ, καθώς και οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΔηΤΟΒ ο Καθηγητής Ανοσολογίας κ. Αναστάσιος Γερμενής, η Δρ. Βασιλική Γκιόκα και η Υπεύθυνη Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Αγγελική Ζαχαράτου. 

Δείτε το Δελτίο τύπου εδώ

25 Νοεμβρίου 2019

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλώσεων στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Εκδήλωση για το ευρύ κοινό στις 25 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου, διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά την «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 25 - 29 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας αυτής θα υπάρχουν δράσεις ενημέρωσης για μαθητές Λυκείων στην Ιατρική Σχολή και την ΔηΤΟΒ Κρήτης, ενώ στις 25 Νοεμβρίου διοργανώνεται επιστημονική εκδήλωση για το ευρύ κοινό για τη χρησιμότητα και την χρήση του ομφαλικού αίματος.

Πιο συγκεκριμένα ειδικοί επιστήμονες της ΔηΤΟΒ θα εξηγήσουν τα πλεονεκτήματα της δωρεάς του ομφαλικού αίματος σε μια Δημόσια Τράπεζα, και την διαδικασία που ακολουθείται από τη δωρεά του ομφαλικού αίματος μέχρι τον ασθενή για την θεραπεία νοσημάτων (όπως πχ λευχαιμίες, λεμφώματα ή γενετικά νοσήματα). Επιπλέον, θα παρουσιαστεί η συμβολή της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης στην υγεία, την έρευνα αλλά και την εκπαίδευση, καθώς και τα αποτελέσματα από την ανοσογενετική χαρτογράφηση του πληθυσμού της Κρήτης.

Δείτε το Δελτίο τύπου εδώ

10 Ιουνίου
2019

Συμβολή της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης στην  Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών


Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την επιτυχή διάθεση των μονάδων Ομφαλιοπλακουντικού αίματος (ΟπΑ) από το Μητρώο της, στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών (World Marrow Donors Association, WMDA), μέσω του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) της χώρας μας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ 
20 Μαίου 2019 

2η συνάντηση στα πλάισια του Ευρωπαικού προγράμματος GAPP-JA για την ανάπτυξη κατευθυντήριων γραμμών για το σύστημα PPA στο Παρίσι

Η συνάντηση των ειδικών εμπειρογνομόνων πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαίου. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να συνεχίσουν τις διεργασιες για την ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών για το σύστημα PPA. Οι εργασίες αφορούν τον ορισμό κριτηρίων ποιότητας στην διαδικασία προετοιμασίας του αιματος, των ανθρωπίνων ιστών και κυττάρων, και οι οδηγίες αφορούν την αδειοδότηση και συλλογή, επεξεργασία, συντήρηση, αποθήκευση και διανομή του αίματος, ιστών και κυττάρων.

Η οδηγίες αυτές στόχεύουν να αποτελέσουν το εγχειρίδιο-οδηγό για τις Αρμόδιες Αρχές και να υπάρξει η αντίστοιχη εναρμόνιση στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε απο το newsletter και την στοσελίδα του GAPP-JA.


2nd GAPP-JA experts meeting in Paris to develop guidelines on the Preparation Process Authorisation (PPA) system

The 2nd Expert Workshop of the GAPP WP6 took place in Paris, on May 20th 2019. Group members had the opportunity to continue work on the development of the overall guidance on the organization of the Preparation Process Authorisation (PPA) system.

The work is about defining clear quality criteria regarding the standards and criteria on blood, tissues and cell preparation processes. This involves guidelines on the procurement and the collection, processing, preservation, storage and distribution of blood, human tissues and cells.

The guide aims to be a reference for Competent Authorities and standardised across the EU Member States.

For more information visit the GAPP-JA website and newsletter on the actions to date.
Related news here

15 - 17 Μαίου 2019 

Στρατηγικές και πολιτικές λειτουργίας της ΔηΤΟΒ Κρήτης στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Λονδίνου

Η ΔηΤΟΒ Κρήτης συμμετέχει στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Εκθεση Προηγμένων Θεραπειών και Αναγενητικής Ιατρικής  και στο Παγκόσμιο - Ευρωπαικό Συνέδριο Ομφαλικού Αίματος στο Λονδίνο. Το συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται 15 - 17 Μαίου, συμμετέχουν ειδικοί απο την Ευρώπη, την Ασία, Αμερική, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, αποτελλεί μία απο τις πιό σημαντικές συναντήσεις στον τομέα. 

Τα θέματα του Συνεδρίου αφορούν κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες, ανοσο - ογκολογια, μηχανική ιστών, βιοεπεξεργασία για κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία, κλινικές μελέτες, σπανια νοσήματα, αναγεννητική ιατρική κ.α. Στη συνάντηση για το Ομφαλικό Αίμα η θεματολογία αφορά την βελτιστοποίηση της χρήσης του ομφαλικού αίματος, των κυττάρων αίματος ομφάλιου λώρου πέραν των αιματοποιητικών βλαστικών κυττάρων και των περιγεννητικών ιστών.

Η Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη και η ερευνητής Ειρήνη Μαυρούδή παρουσιάζουν στρατηγικές και πολιτικές λειτουργίας της ΔηΤΟΒ Κρήτης και την εμπερία τους σχετικά με τον εμπλουτισμό της εθνικής τράπεζας δοτών και εθελοντών.

" Ειναι σημαντική η ενίσχυση της φύλαξης ομφαλικού αίματος για αλλογενή χρήση. ΄Ομώς οι Τράπεζες Ομφαλικόυ αίματος πρέπει να διρευνήσουν την χρήση και άλλων στοιχείων του ομφαλικόυ αίματος μέσω της έρευνας και ανάπτυξης προς ώφελος των ασθενών " είναι ενα απο τα μηνύματα της κ. Παπαδάκη.


Στο συνέδριο διερευνούνται θέματα όπως το μέλλον και οι προοπτικές του ομφαλικού αίματος, η φύλαξη, το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο ΕΕ - Η.Π.Α και η εναρμόνιση πρακτικών καθώς και η ερευνα και προσπάθειες συμπράξεων, η εκπαίδευση και δράσεις ευαισθητοποιήσης του κοινού. 


Strategies of operation of the Public Cord Blood Bank of Crete at London world event

The Public Cord Blood Bank of Crete participates at the 14th annual  World Advanced Therapies & Regenerative Medicine Congress and Expo  presenting the World Europe Cord Blood Congress in London. The conference taking place on the 15th- 17th May - brings together participants from Europe, Asia, USA, Canada, UK and Australia - is one of the most important advanced therapies conference and exhibition event. 

For more on the subject please read here
For more on the event follow #WATRMC19 and the WARRMC19 agenda on Cord Blood

15 Μαρτίου 
2019

Το Σωματείο "Καλλιπάτειρα", ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔηΤΟΒ για την προσφορά της γυναίκας ως πηγή ζωής -  Δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας η προσφορά του ομφαλικού αίματος κατά τον τοκετό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ενημερωτική εκδηλωση που διοργανώθηκε - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας  - απο το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, την  Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην Πειραματική Σκηνη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ και φωτογραφίες

 

13 Μαρτίου 
2019

 
Ενημερωτική ιατρική εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα: Πηγή Ζωής, Ομφαλικό Aίμα: Δώρο Ζωής"
 
Το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου σας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας στην Πειραματική Σκηνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00.  Εισοδος Ελεύθερη.
 
Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών στην πρόσκληση 

 

 

2 Μαρτίου 2019

 

 Βράβευση των οικογενειών εθελοντών δοτών βλαστοκυττάρων

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης», η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ), η Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο Δήμος Χανίων βραβεύουν τις οικογένειες των εθελοντών δοτών βλαστοκυττάρων από τα Χανιά, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΙ», στις 18.00.

Ομιλητές: 

 • Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη
 • Η ειδικός ψυχικής υγείας, ψυχοδραματίστρια, πλοίαρχος (ΥΝ)ε.α., υπεύθυνη ενημέρωσης του Συλλόγου Αιμοδοτών για τη δωρεά βλαστοκυττάρων κ. Ασημίνα Ελευθερία. Τίτλος ομιλίας: «Ομφάλιος λώρος: Η συναισθηματική γέφυρα μεταξύ μητέρας και εμβρύου».


Δείτε την Πρόσκληση

 11 Φεβρουαρίου
2019

Συνάντηση επιστημόνων για την θέσπιση προτύπων ποιότητας και ασφαλείας για την επεξεργασία των ανθρωπίνων ιστών, κύτταρων και του αίματος στην ΕΕ

Στις 11 Φεβρουαριου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συνάντηση των επιστημόνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα GAPP JA της Ευρωπαικής Ένωσης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αναγνώριση, εξακρίβωση και την ανάπτυξη των υπάρχοντων προδιαγραφών και κριτηρίων στην διαδικασία προετοιμασίας του αιματος, των ανθρωπίνων ιστών και κυττάρων. Επι της ουσίας πρόκειται για την θέσπιση κριτηρίων ασφαλείας και ποιότητας στις εν λόγω διαδικασίες.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας ετοιμάζουν επίσης ενα εγχειρίδιο-οδηγό για την αδειοδότηση των αλλαγών στην επεξεργασία του αιματος, των ιστών και των κυττάρων. Το εγχειρίδιο αποσκοπεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς των Αρμόδιων Αρχών ώστε να υπάρξει η θέσπιση προτύπων στην διαδικασία επεξεργασίας του αίματος, των κυττάρων και των ιστών σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαική Ένωσης.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας είναι προγραματισμένη για τον Μάιο του 2019. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Θες/κης Παπαγεωργίου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι οποιοι και είναι υπεύθυνοι για τις ενέργειες διάχυσης και επικοινωνίας του προγράμματος. Η Κρήτη εκπροσωπείται απο την Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη.

Σχετικά με το GAPP JA: Πρόκειται για προγραμμα διάρκειας 36 μηνών, που συνχρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα της ΕΕ για την Υγεία 2014-2020, σύμφωνα με το άθρο 29, Οδηγία 2002/98/EΚ και το αρθρο 28, Οδηγία 2004/23/EΚ, με την συμμετοχή 18 χωρών και 25 συνεργατών και εκπροσώπων των Αρμοδίων Αρχών, Επιστημονικών Ενώσεων και Ευρωπαικών Οργανισμών οι οποιοί συνεισφέρουν με την εξιδικευμένη εισήγηση τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική ιστοσελίδα https://www.gapp-ja.eu

Experts meet to define key safety and quality criteria on blood, tissues and cell processes to be applied across the EU See more here

12-16 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου, διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 12-16 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε το απολογιστικό δελτίο τύπου εδώ.

27 Απριλίου 2018

Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων συνδιοργανωτής της Εσπερίδας με θέμα «Εθελοντισμός- Σχολείο- Κοινωνία», Παρασκευή 27/4/2018, 6 - 9.15 μμ, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ημερίδα οργανώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης - Αιματολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ - Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δειτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και το φωτογραφικό υλικό εδώ

18 Μαρτίου 2018 Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων Άγιος Ιωάννης διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης για τη δωρεά βλαστοκυττάρων ενώ παράλληλα βραβεύει τους γονείς-νεογνά Χανιώτες που έχουν προβεί σε δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης). Η Διευθύντρια της ΔηΤΟΒ Κρήτης Καθηγήτρια Αιματολογίας κ. Ελένη Παπαδάκη μίλησε για το έργο της ΔηΤΟΒ. Δείτε εικόνες από την εκδήλωση εδώ.  
20-24  Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΠανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου,διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 20 - 24 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε το Απολογιστικό Δελτίο Τύπου εδώ.

9 Ιουνίου 2017

 • Ημερίδα "Το μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας (MHC) και οι εφαρμογές του στη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων". 9 Ιουνίου 2017, 12.00μμ - Αίθουσα 7Α01, Πτέρυγα Μεταπτυχιακών Ιατρικής Σχολής.  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

21 Ιανουαρίου
2017

 • Ημερίδα "Βελτιώνοντας την ποιότητα μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος". 
  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
25 Νοεμβρίου 2016
 •  Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων "Άγιος Ιωάννης" διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό με έμφαση στη λειτουργία της ΔηΤΟΒ Κρήτης. Ξενοδοχείο "Akali", Χανιά 25/11/2016, 7.00 μμ.

  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
30 Οκτωβρίου 2016
 • Στο πλαίσιο του 28ου Παγκρήτιου Παιδιατρικού Συνεδρίου, 29-30 Οκτωβρίου, Aquila Atlantis, Ηράκλειο, η Καθηγήτρια κ. Ελένη Παπαδάκη παρουσιάζει την Κυριακή 10-12 πμ το θέμα 

      "Βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου: Θεραπευτικές εφαρμογές και Τράπεζες Φύλαξης". 

      Δείτε το Πρόγραμμα Συνεδρίου εδώ.

13 Οκτωβρίου 2016

Ανακοινώθηκε η πρόθεση στήριξης του έργου της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ) από το Σύλλογο Εθελοντων Αιμοδοτών Νομού Χανίων "Άγιος Ιωάννης". Ο σύλλογος αναλαμβάνει:

(α) Την εκτύπωση ενημερωτικων φυλλαδίων της ΔηΤΟΒ που θα διανέμονται στο Νομό Χανίων.

(β) Τη δωρεάν μεταφορά των δειγμάτων προς τη ΔηΤΟΒ 

(γ) Τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για συστηματική ενημέρωση του κοινού για τη φύλαξη βλαστοκυττάρων κάθε Πέμπτη 10-2 στα Γραφεία του Συλλόγου (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγούμη 2, τηλ 2821344233, 6974937983).

Διαβάστε το δημοσίευμα ολόκληρο για λεπτομέρειες.

11 Οκτωβρίου 2016
 • Από σήμερα η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) και στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο (κ. Χ. Βαβουρανάκη) και το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου για την υποστήριξη.
4 Οκτωβρίου 2016
 • 9.00 π.μ . Μαιευτική Κλινική Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ενημέρωση με θέμα:

"Ομφαλοπλακουντιακό αίμα: ιατρικά δεδομένα υποστήριξης της φύλαξης για αλλογενή χρήση - Λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων Κρήτης"

Ομιλήτρια, η Διευθύντρια της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Καθηγήτρια Αιματολογίας Ελένη Παπαδάκη

15 Ιουλίου 2016
 • Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ” Ο Άγιος Ιωάννης” διοργανώνουν σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων στον 4ο όροφο, με τα παρακάτω θέματα και ομιλητές:  

"Δωρεά Μυελού των Οστών" : Άννα Κολοβού- Αιματολόγος – Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χανίων 

"Δωρεά Ομφαλικού Αίματος & Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης" : Ελένη Παπαδάκη – Καθηγήτρια Αιματολογίας- Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ

25 Ιουνίου 2016 
 • Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, Αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στην προσπάθεια του για άρτια ενημέρωση των πολιτών και του ιατρικού κόσμου, οργανώνει ημερίδα θέμα: "Βλαστοκύτταρα: αλήθειες και υπερβολές"Στόχος είναι να δοθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις, σε θέματα που σχετίζονται με τις πηγές, τις ιδιότητες, την παρούσα χρήση  και τις μελλοντικές προοπτικές των βλαστοκυττάρων και το όφελος της δωρεάς αυτών.

22 Ιουνίου 2016
 • Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, Κλινική Μητέρα, Αίθουσα Διαλέξεων, 19:00 - 21:00

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Κλινικής διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με θεμα "Προγονικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου και θεραπευτικές εφαρμογές". 

Προεδρείο:

Σ. Σηφάκης, Μ. Φραϊδάκης.

Ομιλητές: 

Ελένη Παπαδάκη: Αιμοποιητικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου. Δεδομένα από χρήση σε μεταμοσχεύσες.

Χαράλαμπος Ποντίκογλου. Μεσεγχυματικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου. Σύγκριση με άλλες πηγές.  

Σταύρος Σηφάκης. Καλές πρακτικές κατά τη λήψη αίματος του ομφάλιου λώρου από το μαιευτήρα. 

2 Απριλίου 2016
 • Σάββατο 2 Απριλίου 2016 19:30

Ομιλία - «Η Σημασία της Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος - Λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικού Αίματος στην Κρήτη»

Αφίσσα Εκδήλωσης

14 Μαρτίου 2015
 • Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 11:00

Ενημερωτική εκδήλωση - «Ομφαλικά Κύτταρα στη Σύγχρονη Θεραπευτική»

26 Ιανουαρίου 2015
 • Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 18:30

Ομιλία - «Ομφάλιος Λώρος: Ανεκτίμητο Δώρο Ζωής»