FACEBOOK
15 Μαρτίου 
2019

Το Σωματείο "Καλλιπάτειρα", ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔηΤΟΒ για την προσφορά της γυναίκας ως πηγή ζωής -  Δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας η προσφορά του ομφαλικού αίματος κατά τον τοκετό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ιατρική ενημερωτική εκδηλωση που διοργανώθηκε - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας  - απο το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, την  Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην Πειραματική Σκηνη του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ και φωτογραφίες

13 Μαρτίου 
2019

Ενημερωτική ιατρική εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα: Πηγή Ζωής, Ομφαλικό Aίμα: Δώρο Ζωής"
 
Το Αθλητικό Σωματείο Γυναικών "Καλλιπάτειρα" παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, σε συνεργασία με την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου σας προσκαλεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Γιορτή της Γυναίκας στην Πειραματική Σκηνη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00.  Εισοδος Ελεύθερη.
 
Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών στην πρόσκληση 

2 Μαρτίου 2019

 Βράβευση των οικογενειών εθελοντών δοτών βλαστοκυττάρων

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης», η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ), η Αντιπεριφέρεια Χανίων και ο Δήμος Χανίων βραβεύουν τις οικογένειες των εθελοντών δοτών βλαστοκυττάρων από τα Χανιά, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΙ», στις 18.00.

Ομιλητές: 

 • Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη
 • Η ειδικός ψυχικής υγείας, ψυχοδραματίστρια, πλοίαρχος (ΥΝ)ε.α., υπεύθυνη ενημέρωσης του Συλλόγου Αιμοδοτών για τη δωρεά βλαστοκυττάρων κ. Ασημίνα Ελευθερία. Τίτλος ομιλίας: «Ομφάλιος λώρος: Η συναισθηματική γέφυρα μεταξύ μητέρας και εμβρύου».


Δείτε την Πρόσκληση

 11 Φεβρουαρίου
2019

Συνάντηση επιστημόνων για την θέσπιση προτύπων ποιότητας και ασφαλείας για την επεξεργασία των ανθρωπίνων ιστών, κύτταρων και του αίματος στην ΕΕ

Στις 11 Φεβρουαριου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συνάντηση των επιστημόνων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα GAPP JA της Ευρωπαικής Ένωσης.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην αναγνώριση, εξακρίβωση και την ανάπτυξη των υπάρχοντων προδιαγραφών και κριτηρίων στην διαδικασία προετοιμασίας του αιματος, των ανθρωπίνων ιστών και κυττάρων. Επι της ουσίας πρόκειται για την θέσπιση κριτηρίων ασφαλείας και ποιότητας στις εν λόγω διαδικασίες.

Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας ετοιμάζουν επίσης ενα εγχειρίδιο-οδηγό για την αδειοδότηση των αλλαγών στην επεξεργασία του αιματος, των ιστών και των κυττάρων. Το εγχειρίδιο αποσκοπεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς των Αρμόδιων Αρχών ώστε να υπάρξει η θέσπιση προτύπων στην διαδικασία επεξεργασίας του αίματος, των κυττάρων και των ιστών σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαική Ένωσης.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας είναι προγραματισμένη για τον Μάιο του 2019. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω του Γενικού Νοσοκομείου Θες/κης Παπαγεωργίου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, οι οποιοι και είναι υπεύθυνοι για τις ενέργειες διάχυσης και επικοινωνίας του προγράμματος. Η Κρήτη εκπροσωπείται απο την Καθηγήτρια Αιματολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ και της ΔηΤΟΒ Κρήτης κ. Έλενη Παπαδάκη.

Σχετικά με το GAPP JA: Πρόκειται για προγραμμα διάρκειας 36 μηνών, που συνχρηματοδοτείται απο το πρόγραμμα της ΕΕ για την Υγεία 2014-2020, σύμφωνα με το άθρο 29, Οδηγία 2002/98/EΚ και το αρθρο 28, Οδηγία 2004/23/EΚ, με την συμμετοχή 18 χωρών και 25 συνεργατών και εκπροσώπων των Αρμοδίων Αρχών, Επιστημονικών Ενώσεων και Ευρωπαικών Οργανισμών οι οποιοί συνεισφέρουν με την εξιδικευμένη εισήγηση τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική ιστοσελίδα https://www.gapp-ja.eu

Experts meet to define key safety and quality criteria on blood, tissues and cell processes to be applied across the EU See more here

12-16 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου, διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 12-16 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε το απολογιστικό δελτίο τύπου εδώ.

27 Απριλίου 2018

Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων συνδιοργανωτής της Εσπερίδας με θέμα «Εθελοντισμός- Σχολείο- Κοινωνία», Παρασκευή 27/4/2018, 6 - 9.15 μμ, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ημερίδα οργανώνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων και η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης - Αιματολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ - Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δειτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και το φωτογραφικό υλικό εδώ

18 Μαρτίου 2018 Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων Άγιος Ιωάννης διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης για τη δωρεά βλαστοκυττάρων ενώ παράλληλα βραβεύει τους γονείς-νεογνά Χανιώτες που έχουν προβεί σε δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης). Η Διευθύντρια της ΔηΤΟΒ Κρήτης Καθηγήτρια Αιματολογίας κ. Ελένη Παπαδάκη μίλησε για το έργο της ΔηΤΟΒ. Δείτε εικόνες από την εκδήλωση εδώ.  
20-24  Νοεμβρίου 2017

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Αιματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ - Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου ΚρήτηςΠανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου,διοργανώνουν «Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 20 - 24 Νοεμβρίου 2017.

Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε το Απολογιστικό Δελτίο Τύπου εδώ.

9 Ιουνίου 2017

 • Ημερίδα "Το μείζον σύμπλεγμα ιστοσυμβατότητας (MHC) και οι εφαρμογές του στη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων". 9 Ιουνίου 2017, 12.00μμ - Αίθουσα 7Α01, Πτέρυγα Μεταπτυχιακών Ιατρικής Σχολής.  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

21 Ιανουαρίου
2017

 • Ημερίδα "Βελτιώνοντας την ποιότητα μοσχευμάτων ομφαλοπλακουντιακού αίματος". 
  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
25 Νοεμβρίου 2016
 •  Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων "Άγιος Ιωάννης" διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό με έμφαση στη λειτουργία της ΔηΤΟΒ Κρήτης. Ξενοδοχείο "Akali", Χανιά 25/11/2016, 7.00 μμ.

  Δείτε  το Πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ
30 Οκτωβρίου 2016
 • Στο πλαίσιο του 28ου Παγκρήτιου Παιδιατρικού Συνεδρίου, 29-30 Οκτωβρίου, Aquila Atlantis, Ηράκλειο, η Καθηγήτρια κ. Ελένη Παπαδάκη παρουσιάζει την Κυριακή 10-12 πμ το θέμα 

      "Βλαστοκύτταρα του ομφάλιου λώρου: Θεραπευτικές εφαρμογές και Τράπεζες Φύλαξης". 

      Δείτε το Πρόγραμμα Συνεδρίου εδώ.

13 Οκτωβρίου 2016

Ανακοινώθηκε η πρόθεση στήριξης του έργου της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ) από το Σύλλογο Εθελοντων Αιμοδοτών Νομού Χανίων "Άγιος Ιωάννης". Ο σύλλογος αναλαμβάνει:

(α) Την εκτύπωση ενημερωτικων φυλλαδίων της ΔηΤΟΒ που θα διανέμονται στο Νομό Χανίων.

(β) Τη δωρεάν μεταφορά των δειγμάτων προς τη ΔηΤΟΒ 

(γ) Τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας για συστηματική ενημέρωση του κοινού για τη φύλαξη βλαστοκυττάρων κάθε Πέμπτη 10-2 στα Γραφεία του Συλλόγου (Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγούμη 2, τηλ 2821344233, 6974937983).

Διαβάστε το δημοσίευμα ολόκληρο για λεπτομέρειες.

11 Οκτωβρίου 2016
 • Από σήμερα η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) και στην κεντρική ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο (κ. Χ. Βαβουρανάκη) και το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου για την υποστήριξη.
4 Οκτωβρίου 2016
 • 9.00 π.μ . Μαιευτική Κλινική Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Ενημέρωση με θέμα:

"Ομφαλοπλακουντιακό αίμα: ιατρικά δεδομένα υποστήριξης της φύλαξης για αλλογενή χρήση - Λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων Κρήτης"

Ομιλήτρια, η Διευθύντρια της ΔηΤΟΒ Κρήτης, Καθηγήτρια Αιματολογίας Ελένη Παπαδάκη

15 Ιουλίου 2016
 • Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ” Ο Άγιος Ιωάννης” διοργανώνουν σε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Χανίων στον 4ο όροφο, με τα παρακάτω θέματα και ομιλητές:  

"Δωρεά Μυελού των Οστών" : Άννα Κολοβού- Αιματολόγος – Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Χανίων 

"Δωρεά Ομφαλικού Αίματος & Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης" : Ελένη Παπαδάκη – Καθηγήτρια Αιματολογίας- Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ

25 Ιουνίου 2016 
 • Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, Αίθουσα Ανδρόγεω Δήμου Ηρακλείου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου στην προσπάθεια του για άρτια ενημέρωση των πολιτών και του ιατρικού κόσμου, οργανώνει ημερίδα θέμα: "Βλαστοκύτταρα: αλήθειες και υπερβολές"Στόχος είναι να δοθούν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις, σε θέματα που σχετίζονται με τις πηγές, τις ιδιότητες, την παρούσα χρήση  και τις μελλοντικές προοπτικές των βλαστοκυττάρων και το όφελος της δωρεάς αυτών.

22 Ιουνίου 2016
 • Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, Κλινική Μητέρα, Αίθουσα Διαλέξεων, 19:00 - 21:00

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Κλινικής διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με θεμα "Προγονικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου και θεραπευτικές εφαρμογές". 

Προεδρείο:

Σ. Σηφάκης, Μ. Φραϊδάκης.

Ομιλητές: 

Ελένη Παπαδάκη: Αιμοποιητικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου. Δεδομένα από χρήση σε μεταμοσχεύσες.

Χαράλαμπος Ποντίκογλου. Μεσεγχυματικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου. Σύγκριση με άλλες πηγές.  

Σταύρος Σηφάκης. Καλές πρακτικές κατά τη λήψη αίματος του ομφάλιου λώρου από το μαιευτήρα. 

2 Απριλίου 2016
 • Σάββατο 2 Απριλίου 2016 19:30

Ομιλία - «Η Σημασία της Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος - Λειτουργία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικού Αίματος στην Κρήτη»

Αφίσσα Εκδήλωσης

14 Μαρτίου 2015
 • Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 11:00

Ενημερωτική εκδήλωση - «Ομφαλικά Κύτταρα στη Σύγχρονη Θεραπευτική»

26 Ιανουαρίου 2015
 • Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 18:30

Ομιλία - «Ομφάλιος Λώρος: Ανεκτίμητο Δώρο Ζωής»